صبح صادق >>  نگاه >> گفتگو
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۶  ، 
کد خبر : ۳۲۲۹۱۳
رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور در گفت‌وگو با صبح صادق

عمل  روحانیت در مقابله با کرونا پیروی از سلوک نبوی  بود

پایگاه بصیرت / حسن ابراهیمی

عمل  روحانیت در مقابله با کرونا پیروی از سلوک نبوی  بود

عکس:حامد گودرزی

بسیج طلاب و روحانیون از آن اقشاری بودند که از ابتدای همه‎گیری ویروس کرونا در کشور، به عنوان نیروهای جهادی وارد عرصه شدند و همانند ماجرای سیل و زلزله در کنار مردم حضور یافتند و خدمت‌های بی‌نظیری را در این عرصه در خطرناک‌ترین خطوط خدماتی و درمانی به مردم ارائه کردند. برای جمع‌بندی مجموعه این خدمات و دریافت آمار آن، خدمت «حجت‌الاسلام غلامرضا شفیع‌زاده» رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور رسیدیم. در ادامه خلاصه‎ای از گفت‌و‌گوی ما با وی را می‎خوانید.

 

با توجه به حضور جهادی روحانیون و طلاب بسیجی در ماجرای مقابله با کرونا، می‌خواهیم درباره ابعاد این خدمت‌رسانی بفرمایید.

افتخاری است که خدمات عزیزان روحانی در عرصه مقابله با کرونا و درمان بیماران کرونایی موجب شد رهبر معظم انقلاب دو بار به شکلی از این خدمات و فعالیت‌های طلاب و روحانیون بسیجی و جهادی تقدیر و تشکر کنند؛ یک بار اول سال و یک‌بار هم در نیمه‌شعبان که این خود افتخاری برای ماست. همانطور که می‎دانید، حضور اثربخش روحانیون و طلاب بسیجی و جهادی در این ماجرا کاملاً مشهود بود و روحانیت جنبه‌ای از رفتار نبوی را از خود نشان داد.

 

به صورت مصداقی درباره این حضور توضیح می‌فرمایید که در چه بخش‌هایی بوده است؟ البته ما بخشی از این فعالیت‌ها را در بیمارستان بقیه‌الله و در جاهای دیگر در مصاحبه با نماینده ولی‌فقیه در سپاه پوشش داده‌ایم، اما می‌خواهیم جمع‌بندی را از زبان شما بشنویم.

ما فعالیت‌ها را دسته‌بندی کردیم و در نهایت 58 نوع فعالیت شناسایی شد که در پنج دسته اصلی تقسیم کردیم؛ بعضی از این خدمات واقعاً 24 ساعته و مجاهدانه بود و مردم روحانیت واقعی را در لباس خدمت دیدند. دسته اول، اقدامات صورت‌گرفته برای بیماران کرونایی بود؛ کمک به بیماران برای اقامه نماز و توصیه به دعا و توسل، اهدای خون از سوی طلاب و روحانیون به بیماران، توزیع بسته‎های بهداشتی و غذایی، تشکیل تیم‎های مشاوره برای خانواده بیماران مبتلا به ویروس و ایجاد روحیه در آنها، تفقد علما و روحانیون از بیماران بستری‌شده و خانواده آنان و بدرقه درمان‌یافتگان ازجمله اقدامات در این دسته بود که هر کدام از این کارها خود توضیح مفصلی دارد. دسته بعدی، اقدامات صورت‌گرفته برای اموات بیماران کرونایی بود؛ با توجه به فتوای رهبر معظم انقلاب، پیگیری‌های مستمر به منظور اجرایی شدن فتوای ایشان برای غسل، کفن، دفن و نماز میت که در اوایل توجه نمی‌شد، صورت گرفت که بحمدالله هم‌اکنون در همه‌جا انجام می‎شود. حضور طلاب در آرامستان‌ها برای مراسم تغسیل، کفن، دفن و نماز میت و توصیه به خواندن قرآن، ادعیه و نماز شب اول قبر برای اموات از دیگر اقدامات این حوزه بوده است.دسته بعدی اقدامات برای خانواده‎های متوفیان بر اثر ابتلا به ویروس کروناست؛ در این حوزه سرکشی به خانواده متوفیان و ارتباط تلفنی و پیامکی، توزیع بسته معیشتی و مواد ضدعفونی‌کننده برای خانواده‌های نیازمند و تهیه و توزیع غذا برای خانواده‎های داغ‌دار را داشته‌ایم که آمار دقیق آن به دست آمده است.در دسته اقدامات به منظور درمان و جلوگیری از انتشار ویروس هم غربالگری خانواده‎ها، ضدعفونی کردن معابر و مکان‌های عمومی، ارسال پیامک‌های بهداشتی به روحانیون و تشکیل قرارگاه‎های جهادی برای هماهنگی گروه‎های جهادی را داشته‌ایم.در دسته اقدامات بعدی، اطلاع‌رسانی و ایجاد روحیه، امیدبخشی و یاری‌رسانی به مردم و کادر درمانی را داشتیم که در این حوزه، مستقر شدن طلاب و روحانیون بسیجی در بیمارستان‌ها به منظور تقویت روحیه کادر پزشکی، ترویج روحیه معنوی، دعا و تضرع به درگاه الهی، توزیع بسته‌های حمایتی میان نیازمندان، تبلیغ چهره به چهره با مردم و امیدبخشی با رعایت اصول بهداشتی، تهیه و توزیع بروشور با محتوای فضیلت دعا، انتشار احادیث پزشکی در فضای مجازی و تشکیل تیم ویژه ضدعفونی را داشته‌ایم.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات